Alarm - Ring 112

Ring til os døgnet rundt +45 62 52 22 22

Ved akut autohjælp eller siddende sygetransport,
ring +45 70 10 20 30 / Falck.dk

Nødbehandler

En ny opgave, som vi har fået pr. 1. februar 2021, da vores lægevagtsordning på Ærø blev ændret. Vi udfører det for Region Syddanmark. På Ærø har man et ambulanceberedskab til at dække øens ca. 6000 indbyggere. Hvis ambulancen er på opgaven og der samtidig kommer et akut opkald, bliver vi kaldt via vores pager og sms. Vi kører så ud på adressen og opstarter behandling indtil ambulancen eller helikopteren kommer.

Vi er 9 brandmænd, som er tilknyttet ordningen. De 6 mand kører til daglig som ambulancebehandler hos Ambulance Syd og de resterende har fået en rigtig god 5 dags-uddannelse som nødbehandlere.

På bilen har vi forskelligt udstyr, som dækker mange patientgrupper. En AEDer, som bruges til hjertestop. Denne er desuden udstyret med elektroder, så vi kan overvåge patientens hjerterytme. Vi kan måle patientens iltmætning i blodet, blodtryk, blodsukker, temperatur mm.. Desuden har vi medicin til hjerteproblemer, kramper, luftvejsproblemer, akutte allergiske reaktioner, sukkersyge og smertestillende.

Bilen er desuden udstyret med en telefon, som kan lave videoopkald til lægen, som er på lægebilen i Svendborg.

Bilen er en Tiguan 2,0 TDI med 240HK 4 Motion DSG7 fra 2020.

Nødbehandler bilen kom i lokalavisen

Onsdag d. 24 marts 2021 kom vi med i Ærø ugeavis med vores nødbehandler bil, artiklen omhandler hvilke situationer denne nye vogn skal gøres brug af.

Du kan læse artiklen her.